Sigilarea dentara

Sigilarea dentară reprezintă, alături de periajul dentar și flourizarea dinților, metoda cea mai sigură de a oferi copiilor dumneavoastra dinți sănătoși, fără carii.

Ce este sigilarea dentară și cui se adresează?

Sigilarea dentară implică aplicarea unui material pe bază de fluor pe suprafața ocluzală a premolarilor și molarilor (suprafața unde are loc masticația) desfiintând astfel zonele retentive ale dinților, zone unde în lipsa unui periaj corect se pot acumula resturi alimentare și placă bacteriană ce vor duce la apariția cariei dentare.

Aceasta metodă de prevenire a procesului carios se adresează în special copiilor cu vârste cuprinse între 6 – 15 ani dar și copiilor până în 6 ani deoarece dinții de lapte fără procese carioase asigur o dentiție permanentă sănătoasă.

Care este momentul optim pentru aplicarea sigilării?

Este recomandat ca sigilarea să fie aplicată imediat după erupția dinților permanenți sau la orice vârstă cu condiția ca dintele respectiv să nu fie afectat de carie.

Sigilarea dentară NU DOARE! – aplicarea sigilantului nu este insoțită de durere.

În urma aplicării sigilării dentare este necesar un consult periodic, ideal la fiecare 6 luni, pentru verificarea menținerii și integrității materialului la nivelul dintelui. Deteriorarea sau îndepărtarea materialului depind de gradul de igienă și de obiceiurile alimentare ale copiilor.

Dacă îți dorești dinți sănătoși fără carii pentru copilul tău, sigilarea dentară este soluția. Te așteptăm fie în cabinetul stomatologic din Buzău (str. Colonel I. Buzoianu 37), fie în cel din Nehoiu (str. 1 Decembrie 1918).

ATENȚIE! – folosirea acestei metode de prevenire a apariției cariei dentare NU înlocuiește periajul dentar.

Posted in Sfatul medicului and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *